miałem te same objawy.tu masz link do tematu:
[O1] Klapka wlewu paliwa otwarła się ... i tak jej zostało
Zwiń
X
-
[O1] Klapka wlewu paliwa otwarła się ... i tak jej zostało
Jak w temacie - otwarłem dziś wlew paliwa po wciśnięciu przycisku ( bo byłem zrobić nowy MOT - przegląd techniczny w UK - a to też sprawdzają) ... klapeczka odskoczyła - ale niechce się teraz zatrzasnąć ... ten bolczyk co to trzyma klapkę wogóle nie wyskoczył ... próbowałem wcisnąć przycisk ale zero reakcji ... - błagam pomóżcie ... jak sądzicie - co może być przyczyną ?? ((
PS. Używalem opcji SZUKAJ - ale tam nic ciekawego nie znalazłem
-
-
Jak otworzysz tylną klape, w środku bagażnika znajduje się po prawej stronie taka klapka, otwórz ją takimi dwoma pokrętłami i znajdziesz do blachy, że tak powiem przykrecony mechanizm obdlowowujący wlew paliwa. Zerknij na niego i poruszaj nim w przód i tył, być może się zaciął i nie może zaskoczyć.
PozdrawiamDamian
Komentarz
-
-
BaD-BoY, może zawiesił się przełącznik i jest cały czas w pozycji otwórz ja tak miałełem ale w pozycji zamknij pojechałem na stację i beret ................Na spocie wziąłem przycisk od kolegi i wszystko chodziło jak ta lala .Rozebrałem wyłącznik i poskładałem na nowo i działa.Takie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooEhh wczoraj tankując autko, wcisnałem wlew paliwa i nie odskoczył :| Trzeba był go podważyć, żeby otworzyć. No i teraz jeżdże z otwartym wlewem bo nie zaryglował mi z powrotem. Widać mróz zrobił swoje. Mam nadzieje, że jak tylko troche się ociepli to samo się to naprawi :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karlito1982Zamieszczone przez MarcinoooEhh wczoraj tankując autko, wcisnałem wlew paliwa i nie odskoczył :| Trzeba był go podważyć, żeby otworzyć. No i teraz jeżdże z otwartym wlewem bo nie zaryglował mi z powrotem. Widać mróz zrobił swoje. Mam nadzieje, że jak tylko troche się ociepli to samo się to naprawi :P
Komentarz
-
-
http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
Komentarz